Рецепт тістечка Шу



Інгредієнти для приготування тістечка «Шу» :
 Заварне тісто:
Борошно - половина склянки
Масло або маргарин вершковий - сорок грам
Яйця курячі - три штуки
Сіль - невелика щіпка
Цукровий пісок - одна чайна ложка
Вода з молоком - сто двадцять п'ять мілілітрів
Для крему:
Масло - двісті грам
Згущене молоко - вісім столових ложок
Ванільний цукор - десять грам
Спосіб приготування тістечка «Шу» :
 1. Воду і молоко найкраще змішувати в пропорції п'ятдесят на п'ятдесят, як у традиційному рецепті. Нагріваємо до закипання і додаємо цукровий пісок, сіль і вершкове масло. У закіпевшую суміш всипаємо весь обсяг борошна та дерев'яною лопаткою замішуємо тісто. Перемішуємо, проварюємо тісто дві - три хвилини.
2. Охолоджуємо до сімдесяти градусів і, обережно вимішуємо тісто лопаткою, додаємо курячі яйця. Чи не збиваємо.
3. Готове тісто має придбати в'язкий стан. Викладаємо тісто в кондитерський пакет (можете взяти шприц) і відсаджувати пірамідки одного розміру на пергамент для випічки.
4. Випікаємо тридцять чи тридцять п'ять хвилин.
5. Готуємо крем. Масло зіб'ємо віночком десять хвилин, додамо ванільний цукор, а потто згущене молоко. Десять - п'ятнадцять хвилин перемішуємо.
6. Остудимо готові еклери, зробимо тонку дірочку і введемо всередину крем.