Рецепт - рибний бульйон


Інгредієнти для рецепта Рибний бульйон

1 стерлядь вагою 1-1,5 кілограм
цибуля ріпчаста
1 цибулина
1 цибуля-порей (біла частина)
часник
1 зубчик
250 мілілітрів білого сухого вина
3-4 гілочки свіжої петрушки
2 гілочки селери
2 гілочки чебрецю (або одна чайна ложка сушеного чебрецю)
лист лавровий
перець болгарський
сіль
яйце (білок)

Як приготувати рецепт Рибний бульйон ?

крок 1
Рибу очистимо, випатрати і ретельно вимити. Ножицями виріжемо
зябра. відділимо голову, хвіст і плавники.
Філе знімемо з кістки і наріжемо порційно.
крок 2
Голову, хвіст і плавники покладемо
в каструлю. заллємо водою, поставимо
на вогонь і доведемо до кипіння. знімемо піну.
крок 3
Ріпчасту цибулю очистимо й наріжемо
кільцями. Білу частину цибулі-порею
вимити, наріжемо кільцями по 2 см шириною. Часник очистимо й наріжемо тонкими пластинами. Зелень вимити, обсушити і зв'язати пучком.
У бульйон додамо овочі, зелень, лавровий лист, перець і сіль. вольем вино, доведемо до кипіння.
крок 4
варимо бульйон на повільному вогні
і без кришки 30 хв. Шумівкою виймемо голову, хвіст, плавники і овочі.
Покласти в бульйон рибне філе і готуємо ще 7 хв. перекладемо філе в миску, накриємо.
крок 5
Бульйон процідити через полотняне
рушник і повернемо на вогонь.
крок 6
приготуємо відтяжку. зіб'ємо яєчні білки з 5 кубиками подрібненого льоду. введемо відтяжку в бульйон, перемішаємо, доведемо до кипіння. знімемо з вогню
і залишимо на 10 хв. далі знімемо піну.
У тарілки покладемо по 1-2 шматка філе
стерляді, розіллємо бульйон. Можна
прикрасити тонкими кружками лимона
і зеленню.