Рецепт яблучно - мигдалевого десерту



Інгредієнти для приготування яблучно - мигдалевого десерту :
 Яблука (великі) - чотири штуки
Цукор коричневий тростинний - дев'яносто грам
Масло вершкове - сто п'ятнадцять - сто п'ятдесят грам
Яйця курячі - чотири штуки
Мигдаль (мигдальні слайси) для присипки
Спосіб приготування яблучно - мигдалевого десерту :
 1. Яблука промиваємо і очищаємо, нарізаємо на великі шматочки і трошки згасимо їх на дуже слабкому вогні, краще додати трішки води, прикриваючи водою дно каструлі. Не обов'язково готувати яблука, поки вони не перетворяться на кашу. Краще, якщо вони будуть злегка не доварити.
2. Коли яблука приготуються, всипаємо цукровий пісок і вбиваємо масло, ретельно перемішуємо до повного розчинення. Трошки охолоджуємо.
3. Відокремлюємо жовтки і білки. Білки зіб'ємо до отримання твердих піків.
4. Додамо яєчні жовтки в трохи остиглі яблучка. Деко з дуже високими бортиками промажем вершковим жиром, викладемо на нього яблука, а зверху красиво викладемо ложкою білки. Помістимо в гарячу духову шафу на двадцять чи на двадцять п'ять хвилин. Мокрим ножем разрежем десерт, викладемо на красиву тарілку, посиплемо мигдальними слайсами. Десерт я яблуками готовий.
Приємного Вам апетиту!