Рецепт десерту «Павлова»



Інгредієнти для приготування десерту «Павлова» :
 Білок великих яєць - чотири штуки
Сіль - одна щіпка
Оцет хересний - дві чайні ложки
Кукурудзяний крохмаль - одна чайна ложка
Цукор невеликий - двісті грам
Ванільний екстракт - одна чайна ложка
Вершки жирні - двісті мілілітрів
Цукор - дві - три столові ложки
Абрикоси в сиропі - двісті мілілітрів
Свіжа чорна малина - сто грам
Спосіб приготування десерту «Павлова» :
 1. Розігріваємо духовку до дев'яносто п'яти градусів. Встановлюємо решітку в нижній частині духовки. На папері малюємо олівцем коло. Накриваємо деко таким пергаментом (малюнок укладаємо вниз). Збиваємо білки за допомогою міксера на невеликій швидкості. Додаємо сіль, трохи оцту і вводимо кукурудзяний крохмаль. Збиваємо приблизно три хвилини. Всипаємо цукровий пісок за чотири підходи. Збиваємо меренгу до гладкою і пружною суміші. Додаємо ваніль.
2. Викладаємо меренгу на папір. Зворотною стороною ложки робимо в середині маленьке поглиблення.
3. Випікаємо меренгу протягом двох годин. Вимикаємо духовку, але меренгу не дістати, а залиште на дві години. Готовий корж буде легко відходити від пергаменту.
4. Збиваємо вершки і цукор. Викладаємо вершки на центр коржа-меренги, злегка розмазує ложкою. Зверху посипаємо малиною і абрикосами. Нарізаємо десерт і подаємо.