Рецепт торта «Чорне і біле» з маскарпоне і сметани



Інгредієнти для приготування торта «Чорне і біле» з маскарпоне і сметани :
 Желатин - тридцять грам
Цукор - чотири столові ложки
Какао - чотири столові ложки
Молоко - двісті грам
Сметана - чотириста грамів
Маскарпоне - двісті п'ятдесят грам
Вершки (не жирний) - сто п'ятдесят мілілітрів
Спосіб приготування торта «Чорне і біле» з маскарпоне і сметани :
 1. Десять грам желатину заливаємо холодною водою (двісті п'ятдесят мілілітрів) для приготування шоколадного шару. Даємо постояти.
2. Перемішаємо цукровий пісок і какао порошок. Коли желатинова маса розбухне, додаємо в нього цукровий пісок і порошок какао. Підігріваємо, для розчинення желатину. Переллємо в підготовлену заздалегідь форму (промазану жиром). Ставимо в морозилку на двадцять хвилин, щоб суміш охолола.
3. Желатин (беремо один пакет) заллємо холодним молоком (двісті п'ятдесят мілілітрів). Залишимо желатин набрякнути.
4. Сметану, сир маскарпоне, що не дуже жирні вершки і 1сахарний пісок (двісті грам) добре зіб'ємо.
5. Подогреем набряклий желатин і виллємо його в ємність з молочною сумішшю, не вимикаючи при цьому міксер, гарненько зіб'ємо. На десять хвилин залишимо в холодильнику.
6. Дістанемо з морозилки форму з шоколадним шаром. Зверху наллємо молочний шар. Остудимо приблизно вісім годин.
7. Форму перевернемо і вивернемо навиворіт. Торт готовий.