Рецепт бріоша



 Інгредієнти для приготування бріоша :

 Борошно вищого сорту, просіяне - один кілограм (п'ять склянок)

 Сіль    - Півтори    чайної ложки

 Дріжджі сухі    - Чотири    чайні ложки

 Цукровий пісок - сто грам

 Масло вершкове або маргарин - сто вісімдесят - сто вісімдесят п'ять грам

 Молоко - двісті п'ятдесят мілілітрів

 Яйця курячі - чотири штука

 Спосіб приготування   бріоша :

 1. Готуємо    опару. Дріжджі сухі висипаємо в невелику    мисочку, додаємо кілька пучок цукрового піску і води (воду потрібно брати теплу), для того,    щоб трохи накрити    дріжджі і на п'ятнадцять - двадцять    хвилин.

 2. Яйця збиваємо з цукровим піском до моменту його розчинення, виливаємо їх в заглиблення, яке зроблено в борошні, вливаємо невелику кількість    теплого молока, додаємо опару з дріжджів, приправляємо сіллю, вводимо масло, вливаємо залишок молока. Вимішуємо, і залишаємо    в духовій шафі на кілька годин (температура тридцять п'ять градусів). Слідкуйте за тим, щоб температура не    збільшувалася більше    шістдесяти градусів.

 3. Коли тісто додасть в об'ємі в два рази, дістаємо його, перемішаємо, ділимо на п'ять частин, розгортаємо    їх в джгути, плетемо Бріош в косу, змащуємо жовтком, посипаємо орегано. Ставимо в духовку на тридцять хвилин (гріємо її до ста вісімдесяти п'яти).