Рецепт манника на кефірі



 Інгредієнти для приготування манника на кефірі :

 Кефір  - Двісті п'ятдесят - триста мілілітрів

 Крупа манна - сто п'ятдесят - двісті грам

 Яйця - дві - три штуки

 Цукор - сто грам

 Сіль - одна    щіпка

 Ванільний цукор - вісім грам

 Розпушувач - десять грам

 Сода - три грами

 Масло вершкове - двадцять грам

 Сметана - двісті - двісті п'ятдесят грам

 Варення на смак

 Спосіб приготування манника на кефірі :

 1. Вливаємо кефір в чисту миску. Додаємо    манку, перемішуємо суміш.

 2. Залишаємо манку з кефіром не менш    ніж на тридцять хвилин, для набухання крупи.

 3. Розігріваємо духовку до ста дев'яносто п'яти градусів.

 4. Розбиваємо    яйця в суху миску і трохи їх збиваємо. Додаємо сахарок і маленьку дрібку солі. Збиваємо    яйця з цукровим піском і сіллю. Додаємо    ванільний цукор і пачку розпушувача. Збиваємо масу до повної однорідності.

 5. Додаємо    збиті яйця в манну суміш з кефіром. Добре перемішуємо.

 6. У тісто можете додавати    родзинки (промиваємо, висушуємо і обвалюють його в борошні) або лимонну цедру з лимонним соком.

 7. Змащуємо    форму вершковим жиром. Виливаємо в неї тісто. Поміщаємо в прогріту духовку і печемо    маннік сорок п'ять - п'ятдесят хвилин. Готовий маннік трохи охолоджуємо і розрізаємо на прямокутні шматочки.