Рецепт галок бульбяних



 Інгредієнти для приготування галок бульбяних :

 Картопля - п'ятсот грам  

 Борошно пшеничне (можна змішати її з житнього чи гречаного борошном) - п'ятдесят грам

 Сало - двадцять п'ять грам

 Начинка - тридцять грам

 Масло - п'ятнадцять грам

 Кріп  свіжий - на смак

 Петрушка свіжа - на смак

 Перець чорний горошком на смак

 Сіль, йодована на смак

 Спосіб приготування галок бульбяних :

 1. З клінкованной маси    і солі вимішуємо круте тісто, формуємо з нього кульки розміром з велику сливку, кожен кульку розминаємо руками в плоский кружечок, в центр викладаємо    начинку, знову скручуємо кульку і відварюємо їх в трохи солоної, гарячій воді три - чотири хвилини, а потім підсмажуємо в сковороді з маслом.

 2. Смажені галки укладаємо    в каструлю або горщик, обливаємо маслом, промазуємо салом або наливаємо сметану (все залежить від обраної начинки) і печемо в духовці сім хвилин.

 3. З такого тіста можна ліпити    вареники. Їх теж потрібно буде обсмажити після відварювання. Основні начинки:    капуста, сир, моркву, цибулю, фарш, сухі або сирі яблука, ягоди.

 4. Масу клінкованную готуємо так: сиру картоплю натираємо на тертці, відціджуємо в клинку, тобто    в мішку, які мають конусоподібну форму.