Рецепт пирога пивного з грибами



Інгредієнти для приготування пирога пивного з грибами :
 Маргарин (заморожений) - сто п'ятдесят грам
Пиво світле - сто грам
Борошно - чотириста грамів
Розпушувач - одна чайна ложка
Картопля (середнього розміру, відварений) - дві штуки
Сир адигейський (Фета або бринза) - сто грам
Цибуля зелена, зелень (петрушка, свіжий кріп) на смак
Перець чорний
Паприка - пів чайної ложки
Орегано (сушений) на смак
Шампіньйони - двісті грам
Сир твердий - сто грам
Кунжут для посипання
Спосіб приготування пирога пивного з грибами :
 1. Заморожений молочний маргарин нарізаємо на шматочки і додаємо в борошно змішане з порошком пекаря.
2. Отриману масу розтираємо до отримання масляної крихти в ємності кухонного комбайна або пальцями, додаємо пиво і збираємо тісто в грудочку. Загортаємо поліетиленом і охолоджуємо не менше шістдесяти хвилин.
3. Гриби нарізаємо і обсмажуємо в маслі. Додаємо трохи солі, приправляємо перцем.
4. Твердий сир теж натираємо на крупну тертку. Адигейський сир натираємо.
5. Зелена цибуля, свіжий кріп і зелень петрушки подрібнюємо ножем. Картоплю натираємо натріть на терку.
6. Змішаємо сир, картоплю, нарізану зелену цибулю, свіжий кріп і зелень петрушки, посиплемо перцем, введемо паприку і додамо сушений орегано.
7. Частина тесту розгортаємо прямокутником, які мають товщину пів сантиметра. Краще розгортати на пергаменті. Зверху викладаємо начинку, потім викладаємо грибочки. Посипаємо твердим сиром.
8. Другий шматок тіста розкочуємо і викладаємо його на пиріг. Закріплюємо краю, верхівку змащуємо жовтком і молоком, посипаємо кунжутом. Печемо двадцять п'ять - двадцять вісім хвилин.