Рецепт - бульйон з "вушками" з лісових грибів


молоко
0,5 склянки
сіль 0,5 чайні ложки
сік лимонний одна чайна ложка
300 грам лісових грибів
50 грам сушених білих грибів
цибуля ріпчаста
1 велика цибулина
цибуля червоний
1 велика цибулина
1 велика морквина
2 корені петрушки
масло рослинне одна столова ложка дві столові ложки топленого масла
сіль і перець за смаком
Для тіста:
яйце одна штука
мука
3 склянки
по одна чайна ложка порошку каррі і паприки
Для заправки:
200 грам жирної сметани
середній пучок петрушки

Сухі білі гриби замочимо на 15 хв. Для тіста просеем борошно з сіллю і спеціями гіркою на дошку, зробимо в ній "колодязь" і виллємо туди яйце, додамо молоко і 0,5 склянки теплої води; замісити тісто.
Вимішувати його до гладкості; накриємо серветкою і дамо постояти 30 хв.
Зварити бульйон: цибулю, петрушку і моркву очистимо, разрежем на 3-4 частини. У сотейнику розігріємо рослинне масло, обсмажити овочі на сильному вогні, 2-3 хв. У каструлю влити 1 л води, додамо гриби разом з водою, в якій вони замочували, доведемо до кипіння, усиплемо обсмажені овочі. варимо на повільному вогні з закритою кришкою 1 годину.
Зняти бульйон з вогню, процідити і повернемо назад в каструлю. Вибрати з сита гриби (овочі можна викинемо) і дрібно наріжемо. Лісові гриби очистимо, промиємо й поріжемо невеликими шматками. Червона цибуля подрібнити, обсмажити на середньому вогні на топленому маслі в сковороді з товстим дном до золотистого кольору, 4-5 хв. додамо лісові гриби, сіль, збільшити вогонь до максимуму, щоб випарилася рідину, після чого знову зменшимо вогонь, покладемо нарізані білі гриби і смажимо все разом, помішуючи, ще 10 хв.
Зняти гриби з вогню, посолити, приправимо перцем і охолодити.
Тісто розкачати тонким шаром на присипаної борошном поверхні, наріжемо на квадратики зі стороною 4 см. Покладемо грибний фарш в середину кожного квадратика, з'єднаємо протилежні кути і защипніть краю.
Довести бульйон до кипіння і усиплемо туди "вушка" (струшуючи зайву муку). Суп готовий, коли "вушка" спливуть на поверхню (приблизно через 10 хв.).
Подавати гарячим зі сметаною заправкою, для якої змішаємо сметану з лимонним соком і подрібненим листям петрушки.