Рецепт відкритого пирога з баклажанами



Інгредієнти для приготування відкритого пирога з баклажанами :
 Баклажан - чотири середніх за розміром штуки
Цибуля ріпчаста - одна цибулина
Олія - ??дві ложки столові
Яйце куряче, охолоджене - чотири штуки
Вершки - сто шістдесят мілілітрів
Сир твердий - сто - сто п'ятнадцять грамів
Горіх мускатний на смак
Перець мелений чорний
Борошно - двісті грам
Масло вершкове - сто двадцять грам
Сіль - одна повна щіпка
Спосіб приготування відкритого пирога з баклажанами :
 1. Масло нарізаємо на шматочки, змішуємо його з пшеничним борошном, додаємо солі і вбиваємо куряче яйце. Руками вимішуємо тісто. Поміщаємо його в поліетиленовий пакет і тридцять хвилин охолоджуємо в холодильнику.
2. Баклажани промиваємо і просушують. Розрізаємо на дві половини. Обсмажуємо з двох сторін. Лук подрібнюємо кільцями. Сир тремо на крупну тертку.
3. Тісто розподіляємо по всій формі для випікання, таким чином, щоб воно накрило дно, формуємо бортики. Накриваємо тісто пергаментом. Зверху притискаємо крупою і випікаємо десять хвилин. Дістаємо крупу і пергамент прибираємо і ще п'ять хвилин печемо в духовці.
4. Сир твердий, курячі яйця, горіх мускатний, перець і сіль змішуємо. Додаємо вершки, вводимо масло і все ретельно перемішуємо.
5. На корж викладаємо баклажани, зверху на баклажани викладаємо цибулю. Заливаємо вершково-сирною сумішшю
6. Ставимо на сорок хвилин в духову шафу.