Рецепт пирога «День і ніч»



Інгредієнти для приготування пирога «День і ніч» :
 Яйце куряче - вісім штук
Цукор - вісімсот грам (чотириста грамів для тіста, стільки ж - для крему)
Сметана - дві склянки
Борошно - шістсот грамів
Какао в порошку - дві столові ложки
Ванілін - один пакет
Сода, гашене столовим оцтом - дві чайних ложки
Горіхи (подрібнені)
Молоко (для приготування крему) - п'ятсот мілілітрів
Масло вершкове - чотириста грамів
Спосіб приготування пирога «День і ніч» :
 Для створення світлого коржа:
Розтираємо шість яєчних білків, двісті грам цукрового піску, сто грам м'якого вершкового масла, сметану, додаємо чайну ложку соди, гашеної, висипаємо ванілін, додаємо триста грам борошна, горішки.
Печемо в глибокій сковорідці на дуже маленькому вогні (сто шістдесят градусів) приблизно сорок п'ять - сорок вісім хвилин
Для приготування темного коржа:
Розтираємо шість яєчних жовтків, вводимо цукор, двісті грам сметани, Додаємо соду, погашену оцтом, всипаємо ванілін, вводимо борошно, і додаємо порошок какао.
Печемо так само, як і світлий корж.
Готуємо крем. Розтираємо два курячих яйця і два стаканчика цукрового піску, додаємо п'ятсот мілілітрів підігрітого молока. Все перемішуємо, виставляємо на слабенький вогонь і нагріваємо. Висипаємо ванілін.
Знімаємо крем і охолоджуємо. Потім вводимо пом'якшене масло і перемішуємо.
Готові коржі розрізаємо на дві або на три частини. Змащуємо їх кремом, змінюючи світлий і темний коржі.