Рецепт пирога вишневого



Інгредієнти для приготування пирога вишневого :
 Сметана - двісті двадцять п'ять грам
Борошно - півтори склянки
Масло вершкове розм'якшене - сто п'ятдесят - сто шістдесят грамів
Розпушувач тіста - одна чайна ложка
Цукор-пісок - сто - сто п'ятнадцять грамів
Вишня, заморожена - двісті п'ятдесят - триста п'ятдесят грам
Молоко - сто мілілітрів
Яйце куряче - одна штука
Ванільний цукор - одна столова ложка
Крохмаль кукурудзяний (для приготування начинки) - одна столова ложка
Спосіб приготування пирога вишневого :
 1. Сметану, вершкове масло, цукровий пісок з'єднуємо і перемішуємо до отримання однорідної маси. Додаємо просіяне пшеничне борошно, всипаємо розпушувач, замішуємо тісто. Тісто має вийти у вас м'яким на дотик і еластичним.
2. Огнеупорную формочку для випічки промазуємо жиром і викладаємо тісто, розрівнюємо його руками (не намагаємося розкачати тісто - у вас це не вийде), формуємо бортики і зверху викладаємо ягоди. Трохи посипаємо кукурудзяним крохмалем.
3. Готуємо заливку: тепле молоко, жирну сметану, цукор, куряче яйце, пачку ванільного цукру з'єднуємо і збиваємо в однорідну суміш. Заливаємо готовою сумішшю пиріг і випікаємо тридцять - тридцять п'ять хвилин при великій температурі.
Потім трошки охолоджуємо пиріг і розрізаємо його порційними шматочками.