Рецепт хали



Інгредієнти для приготування хали :
 Вода холодна - п'ятдесят грам
Дріжджі (стандартний пакетик) - одинадцять грам
Цукровий пісок - дві з половиною столові ложки
Молоко - двісті мілілітрів
Куряче яйце - одна штука
Масло вершкове - п'ятдесят - шістдесят грам
Борошно пшеничне - три з половиною склянки
Сіль бажано використовувати в приготуванні морську сіль на смак
Яєчний жовток - одна штука
Спосіб приготування хали :
 1. У суху чашку виливаємо теплу воду, в ній потрібно розвести цукровий пісок, потім висиплю сухі дріжджі, ретельно перемішаємо, прикриємо кришкою і залишимо на вісімнадцять - двадцять хвилин
2. Перемішаємо в окремій, чистому посуді підігрієте молоко, вобьем куряче яйце, насиплемо цукровий пісок, додамо топленное вершкове масло.
3. Окремо просеем пшеничне борошно і додамо сіль.
4. Виллємо підійшла опару в суміш з молоком і, обережно всипати борошно, замісити тісто. Поставимо його в тепло на півтора чи дві години.
5. Як підійде тісто, розділимо його на чотири частини, кожну частину окремо розкачати качалкою прямокутником і добре звернемо рулетом по всій довжині.
6. На деко, накритий пергаментним папером, викладемо всі рулети, скріпимо краю і заплітаючи їх у вигляді плетінки. Залишимо на час для розстоювання на сорок п'ять - шістдесят хвилин в тепло. Халу змажемо сумішшю жовтків і молока і зверху посипаємо маком.
7. Печемо халу в гарячій духовці тридцять п'ять - сорок п'ять хвилин.