Рецепт лимонного пирога



Інгредієнти для приготування лимонного пирога:
 Маргарин вершковий - двісті п'ятдесят грам
Сир - двісті грам
Жовток яєчний - трої штуки
Цукор (для тесту - двісті грам; для крему - двісті грам, для начинки - сто грам) - два з половиною склянки
Борошно пшеничне - п'ятсот грам
Сода - половина ложки (чайної)
Лимон (для начинки - три штуки; для цедри - одна штука) - чотири штуки
Крохмаль картопляний - шістсот грамів
Білок яєчний - три штуки
Спосіб приготування лимонного пирога :
 1. Для тіста всі запропоновані продукти, крім соди борошна рубаємо ножем. Додаємо борошно, перемішану з содою, і швиденько замішуємо не дуже круте тісто. Робимо з нього кулю і двадцять хвилин охолоджуємо. Розкачуємо тісто і укладаємо на деку. Печемо в гарячій духовці десять хвилин.
2. Поки тісто печеться, все лимончики промиваємо, обливаємо окропом, з одного лимончика знімаємо цедру. Потім нарізаємо лимони (зі шкіркою). Перемелює в м'ясорубці і змішуємо з крохмалем, додаємо цукровий пісок.
3. Дістаємо пиріг і розкладаємо по його поверхні лимонну начинку тонким шаром. Печемо десять хвилин. Білки охолодити і зіб'ємо, змішаємо з цедрою і додамо цукор. Намажемо на пиріг і спечемо ще п'ять хвилин.