Рецепт яблучних пончиків



Інгредієнти для приготування яблучних пончиків :
 Борошно пшеничне вищого сорту - півтори склянки (триста грам)
Цукровий пісок - п'ятдесят грам
Кефір - двісті п'ятдесят мілілітрів
Вода - двісті мілілітрів
Яйце свіже куряче - одна штука
Ванілін - одна чайна ложка
Розпушувач тіста (порошок) - одна повна чайна ложка
Сіль - одна середня щіпка
Яблуко (досить велике) - п'ять штук
Цукрова пудра - три столові ложки
Кориця - половинка чайної ложки
Спосіб приготування яблучних пончиків :
 1. Змішуємо пшеничне борошно, висипаємо цукровий пісок, додаємо порошок для тіста, посипаємо сіллю, додаємо ваніль.
2. Окремо змішуємо кефір, відфільтровану воду, вбиваємо куряче яйце. Вливаємо рідку суміш в суху масу і перемішуємо до маленьких грудочок.
3. Нарізаємо яблука кільцями (товщина кілець - приблизно п'ять міліметрів), видаляємо серцевину. Кожне яблучне колечко мачає в тесті і вкладаємо в гаряче масло.
4. Обсмажуємо з обох боків до утворення рум'яної скоринки, прибираємо зайве масло серветкою.
5. Цукрову пудру перемішуємо з меленою корицею і посипаємо яблучні пончики.
Подаємо в великій тарілці, можна разом з джемом.
Смачного!