Рецепт сливово - мигдалевого пудингу



Інгредієнти для приготування сливово - мигдалевого пудингу :
 Вісім великих синіх слив
Цедра одного невеликого за розміром лимона
Чотири столові ложки бренді або іншого відповідного лікеру
Сто - сто десять грам яблучного пюре
Сто - сто десять грам світлого коричневого цукру
Два курячих яйця
Сто грам пшеничного борошна, просіяного через маленьке сито
П'ятдесят грам подрібненої в ємності комбайна мигдалю
Пів чайної ложки порошку пекаря (розпушувач для тіста)
Пів чайної ложки меленої кориці
Спосіб приготування сливово - мигдалевого пудингу :
 1. Зливи промиваємо в проточній воді і нарізаємо на дольки, додаємо лимонну цедру, всипаємо мелену корицю і наливаємо бренді. Отримане пюре змішуємо з цукровим піском і курячими яйцями, обережно збиваємо.
2. Мигдаль рубаємо в ємності в фуд-процесора до стану великої крихти, змішуємо з просіяного борошном вищого сорту і порошком для тіста. З'єднуємо борошняну суміш з масою яєчної, дуже обережно перемішуємо за годинниковою стрілкою. У форму для випічки викладаємо сливи, наверх викладаємо тісто. Печемо приблизно сорок хвилин при температурі сто шістдесят градусів (готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою).