Рецепт лимонно - макових трикутників



Інгредієнти для приготування лимонно - макових трикутників :
 Борошно пшеничне - двісті грам (один стакан)
Розпушувач тіста (порошок пекаря) - одна повна чайна ложка
Цукровий пісок (для приготування тіста - три ложки; для посипання - одна ложка) - чотири столові ложки
Сіль (невелика щіпка)
Яйце куряче, охолоджене - одна штука
Мак - одна повна столова ложка
Масло вершкове - п'ятдесят грам
Вершки (двадцять один відсоток) - чотири - п'ять столових ложок
Спосіб приготування лимонно - макових треуголььнічков :
 1. Борошно пшеничне, цукровий пісок, порошок для тіста, дрібну сіль і вершкове масло перемішуємо. Лимон промиваємо, витираємо за допомогою маленької терки, знімаємо цедру з невеликого лимона. Яйце трохи збиваємо. У тісто додаємо яйце, лимонну цедру, насипаємо мак і акуратно вливаємо жирні вершки, вимішуємо, поки тісто не буде відставати від стінок посуду.
2. Викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном, і розминаємо. Готове тісто розгортаємо на деку, намагаючись утворити коло. Ріжемо круг трикутниками, щоразу умочуємо ніж в пшеничне борошно. Кожен з трикутників змащуємо вершками і посипаємо цукровим піском.
3. Випікаємо в гарячій духовці орієнтовно п'ятнадцять хвилин. Потрібна нам температура - двісті градусів.