Рецепт м'ясного пирога по-турецьки



Інгредієнти для приготування м'ясного пирога по-турецьки :
 Борошно - триста сімдесят п'ять - триста вісімдесят п'ять грам
Яйце - чотири штуки
Сіль на смак
Фарш м'ясний - п'ятсот грам
Овочі (морожені) - одна пачка суміші на вибір
Часник - три зубки
Масло вершкове - три столові ложки
Перець чорний на смак
Масло рослинне (для обсмажування) - дві - три столові ложки
Молоко тепле - три столові ложки
Спосіб приготування м'ясного пирога по-турецьки :
 1. Борошно просіваємо в миску. Змішуємо курячі яйця з водою води і додаємо велику дрібку солі, замішуємо тісто. Вкриваємо плівкою і залишаємо на тридцять хвилин.
2. У сковороді обсмажуємо фарш, потім додаємо морожену суміш овочів, вводимо роздавлений часник, приправляємо перцем і солимо. Десять хвилин обсмажуємо і даємо начинці час охолонути трохи.
3. Ділимо тісто на чотирнадцять шматочків. Дванадцять розгортаємо в смужки. Кожну таку смужку змащуємо топленим вершковим жиром, викладаємо верху начинку і звертаємо рулетом.
Два останніх шматочка тіста скріплюємо між собою і розгортаємо з них квадрат зі сторонами п'ятдесят сантиметрів. Змащуємо форму для випікання жиром і викладаємо зверху великий аркуш з тіста. Готові рулетики щільно укладаємо у форму. Накриваємо тестом і скріплюємо краю. Поливаємо пиріг розтопленим маслом, змішаним з молоком.
4. Печемо в добре розігрітій духовці тридцять п'ять - сорок п'ять хвилин.