Рецепт вітражного печива



 Інгредієнти для приготування вітражного печива :

 Сто двадцять п'ять грам м'якого вершкового масла

 Сто грам    мелкокристаллического цукру

 Один яєчний жовток

 Два    склянки просіяного пшеничного борошна

 Три чайних ложки імбиру

 Одна чайна ложка харчової соди

 П'ятдесят грам сиропу (патоки), нагрітого

 Дві упаковки кольорових льодяників (по сімдесят грам)

 Кілька стрічок для прикраси

 Спосіб приготування  вітражного печива :

 1. Нагріваємо духовку до ста вісімдесяти. Змащуємо два дека рослинним жиром і накриваємо пергаментом для випікання. У чистій мисці збиваємо міксером    цукор і вершкове масло. Додаємо яєчний жовток. Продовжуємо збивання. Потім вводимо просіяне пшеничне борошно, натертий імбир і насипаємо соду.

 2. Додаємо в масляну масу сипучі продукти і сироп. Змішуємо    і трохи вимішуємо на рівній кухонної поверхні, посипаною борошном.

 3. Розкачуємо    тісто між листям для випічки так, його товщина буде п'ять міліметрів. Формочкою вирізаємо    печива. Викладаємо на деко. П'ять хвилин охолоджуємо.

 4. За допомогою фігурної формочки в центрі печива зробимо отвори.

 5. Розкладаємо льодяники по квітам і подрібнюємо їх у ємності комбайна, не перемішуючи різні    кольори. Отриманою масою заповнюємо отвори. Печемо п'ять хвилин.

 6. Обережно робимо зубочисткою дірочки зверху печива. Печемо п'ять хвилин. Охолоджуємо на листі. Протягуємо    стрічки у печива і прикрашаємо кімнату.