Рецепт гранатового мармелад



Інгредієнти для приготування гранатового мармеладу :
 Триста сімдесят п'ять - триста вісімдесят мілілітрів гранатового соку
Триста тридцять - триста п'ятдесят грам білого цукру, ще може знадобитися сто грам цукрового піску
Дві повних столових ложки желатину
Сто двадцять п'ять мілілітрів холодної кип'яченої води
Спосіб приготування гранатового мармеладу :
 1. Змащуємо вершковим жиром денце і стінки форми для випікання (розмір двадцять чотири на тринадцять сантиметрів), накриваємо пергаментом для випікання. Змащуємо жиром папір.
2. Змішуємо гранатовий сік і цукровий пісок в каструлі середнього розміру. Розігріваємо на вогні, три хвилини, перемішуємо. Додаємо вогонь і кип'ятимо хвилин п'ятнадцять. Знімаємо і охолоджуємо протягом десяти хвилин.
3. Заливаємо желатин досить гарячою водою в невеликій ємності і хорошенечко перемішуємо. Додаємо масу з желатину в сік і дуже добре перемішуємо. Переливаємо в приготовлену заздалегідь ємність.
4. Ставимо форму для випікання в сухе містечко, охолоджуємо. Перекладаємо желе в підготовлений посуд.
5. Розрізаємо на невеликі прямокутні шматочки, посипаємо цукровим піском і подаємо.
Смачного!