Рецепт кексу «Павич»



Інгредієнти для приготування кексу «Павич» :
 Масло вершкове (можете брати меншу кількість масла) - двісті п'ятдесят грам
Яйце сире - п'ять - шість штук
Борошно пшеничне - чотириста грамів (дві склянки)
Розпушувач тіста (порошок пекаря) - один пакетик
Цукровий пісок - триста грам (півтори склянки)
Цукор ванільний - один пакетик
Какао в порошку - одна - дві столові ложки
Желе (фруктове желе в пакетику - п'ятдесят грам) - один пакетик
Спосіб приготування кексу «Павич» :
 1. Збиваємо з цукровим піском м'яке вершкове масло. Білки розділимо від жовтків. Введемо жовтки в масляну суміш (вбиваємо по одній штуці). Білки зіб'ємо з сахарком. Борошно і порошок для тесту просеем через сито. Потім обережненько, по черзі з'єднаємо масу з маслом і білками і додамо пшеничне борошно.
2. Розділимо всю масу на три рівні частини і в кожну додамо цукор (ванільний), какао в порошку, і висиплю желе.
3. У форму, покриту папером і промазану маслом, викладаємо (в будь-якому порядку) три кольори нашого тесту: шоколадний, білий і жовтий. Желе краще брати червоного кольору (полуниця, малина, вишня).
4. Печемо приблизно шістдесят хвилин при температурі духовки сто вісімдесят. Охолоджуємо і перевертаємо на плоске сухе блюдо. Посипаємо пудрою.