Рецепт домашніх шоколадних трюфелів



 Інгредієнти для приготування домашніх шоколадних трюфелів :

 Двісті грам відвареної чорної квасолі (якщо ви берете консервовану квасолю - заздалегідь промиємо і дамо стекти рідини)

 Дві столові ложки кокосового масла

 Три столові ложки порошку какао

 Три - чотири    столових    ложки сиропу кленового

 одна чайна ложка чистого ванільного екстракту

 один стакан крихти темного або молочного шоколаду

 цукровий пісок за бажанням

 одна щіпка морської солі

 Спосіб  приготування домашніх шоколадних трюфелів :

 Окремо, в чистому посуді змішаємо    варену чорну квасолю і масло кокоса. Додамо порошок какао, наллємо кленовий сироп, насиплемо одну дрібку солі і додамо ванільний екстракт. Зіб'ємо    в ємності блендера або переллємо масу в ємність кухонного комбайна. Якщо отримана маса не дуже солодка, насипаємо ще цукру.

 Чайною ложкою наберемо суміш і виліпимо невеликі кульки.

 Плоский деко прикриємо пергаментом для випічки і укладемо зверху на нього кульки з шоколадної маси. Тридцять хвилин охолодити.

 Темний шоколад поламаємо руками на невеликі шматочки і розтопити на паровій бані.

 Кульки витягнемо з холодильника і акуратно наколемо на дерев'яні зубочистки. Опустимо    в шоколад. Знову охолодити.

 Тримаємо    цукерочки в холодильнику або ж відразу подамо, виклавши на красивій тарілочці!

 Смачного!