Рецепт яблучного новорічного кексу з журавлиною



 Інгредієнти для  приготування яблучного новорічного кексу з журавлиною:

 вівсяні пластівці - сто грам

 борошно - чотириста грамів

 молоко - чотириста п'ятдесят мілілітрів

 розпушувач    (Порошок пекаря) - чверть чайної    ложки

 сушена журавлина - двісті двадцять грам

 сушені яблука - п'ятдесят - п'ятдесят п'ять грам

 цукровий пісок - сімдесят - вісімдесят п'ять грам

 кориця мелена    - Одна чайна ложка

 мед рідкий - три столові ложки

 вершкове масло - п'ятдесят - шістдесят грам

 яйця свіжі - дві штуки

 Спосіб приготування яблучного новорічного кексу з журавлиною :

 1. Замочуємо в вівсяні пластівці в теплому молоці (триста мілілітрів). Залишаємо постояти на тридцять хвилин.

 2. Розігріваємо духову шафу, форму для випічки кексів змащуємо і накриваємо пергаментом для випічки.

 3. Змішуємо просіяне пшеничне борошно і насипаємо порошок для тіста. Додаємо    замочені пластівці    вівсянки, журавлину сушену і дрібно порізані сухі яблучка, цукровий пісок і мелену корицю. Перемішуємо.

 4. Додаємо    мед, вбиваємо яйця, вливаємо залишок молока, змішуємо і переливаємо тісто у форму для кексу.

 5. Печемо в духовці десь шістдесят хвилин. Готовий хліб трохи охолоджуємо. Подаємо в теплому стані.

 6. Приємного Вам апетиту!