Рецепт кексу різдвяного



 Інгредієнти для приготування кексу різдвяного :

 Сто грам    родзинок

 Ром - двадцять мілілітрів

 Двісті двадцять вісім    грам    вершкового масла (кімнатної температури)

 Сто двадцять грам цукрової пудри

 Щіпка (невелика) солі

 Одна    упаковка цукру ванільного

 Сорок п'ять грам кукурудзяного крохмалю

 цедра половинки    лимона

 Дві    столових ложки рому

 П'ять    жовтків

 П'ять штук    білків

 Сто двадцять мілілітрів    молока, змішаного з вершками

 Двісті двадцять грам борошна

 Дві    чайних ложки порошку пекаря

 Сто грам піску цукрового

 Спосіб приготування кексу різдвяного :

 1. Замочуємо родзинки на ніч    в ромі.    Обсушуємо і обвалюють    в пшеничній муці. Змішуємо    масло, пудру цукрову, щепоточку солі, цукор ванільний, крохмаль, ром, лимонну цедру, збиваємо міксером, вбиваємо жовтки. Змішуємо борошно, розпушувач і просіваємо через дрібне сито. Частина борошна розмішуємо з молочною сумішшю і з'єднуємо з першим масою. Білки збиваємо, додаємо    цукор.    Разом з рештою борошном вводимо в тісто. Насипаємо    родзинки, знову перемішуємо    і викладаємо    в намазану маслом і присипану борошном формочку.

 2.    Печемо в духовці шістдесят хвилин. Перевіряємо на готовність! Якщо верхівка кексу швидко темніє, накриваємо її листочком фольги.

 3. Трошки охолоджуємо, перевертаємо    на тарілку і посипаємо пудрою з цукру.