Рецепт - суп зі свіжих овочів на літньому бульйоні


Для бульйону:
цибуля ріпчаста середнього розміру
6 морквин
3 стебла цибулі-порею (тільки біла частина)
1 цибулина фенхеля
3 черешки селери
по невеликому пучку петрушки і тархуна одна чайна ложка насіння коріандру
12 горошин чорного перцю
2 л мінеральної води без газу
Для наполнімля:
по 150 грам свіжих лущених бобів і горошку
12 пагонів спаржі
великий пучок молодої моркви (6-10 штук)
12 маленьких молодих картоплин
великий пучок великого зеленої цибулі
Для заправки:
масло вершкове
100 грам
великий пучок петрушки
часник
2 зубчики

приготуємо заправку: листя петрушки і часник розітріть в ступці (або подрібнити важким ножем), змішаємо з розм'якшеним маслом. викласти масло посередині прямокутного шматка фольги або плівки так, щоб можна було скачати з нього ковбаску; покладемо в холодильник.
приготуємо бульйон: очистимо і крупно порубати всі овочі, усиплемо їх у велику каструлю, заллємо мінеральною водою, додамо спеції. накриємо поверхню вирізаним по діаметру каструлі гуртком пергаменту, доведемо до кипіння на середньому вогні, зменшимо вогонь до мінімуму і варимо 20 хв. За 5 хв. до закінчення варіння додамо зелень.
Остудити, закриємо каструлю харчовою плівкою і поставимо в холодильник на 8-12 год наполягати. далі процідити бульйон (овочі можна викинемо) і тримати в холодильнику до використання.
У картоплі щіткою почистимо шкірку; у спаржі очистимо нижні кінці на 5 см; у цибулі відріжемо білу частину (зелена в цьому рецепті не знадобиться).
Бланшувати боби, горох і цілі овочі окремо в каструлі з окропом до готовності (вони не повинні бути розварені, особливо моркву і цибулю). Виймаючи овочі, класти їх у крижану воду, щоб вони перестали готуємося. За 5 хв. до подачі відріжемо від масляної "ковбаски" гарячим ножем стільки гуртків, скільки порцій супу потрібно подамо.
Бульйон доведемо до кипіння і, збиваючи його в процесі кипіння віночком, вводити по шматочку масло, що залишилося.
Приправити сіллю і перцем, додамо овочі, прогріти і подаємо негайно, поклавши в кожну тарілку по масляному кухоль.