Рецепт - Новорічний морський короп у вині


 

 

 

Інгредієнти для рецепта Новорічний морський короп у вині :

 

Морський карп- одна штука

Морква - одна штука

Цибуля - одна штука

Петрушка - на смак

чорний перець горошком - три-чотири штуки

Гвоздика - дві-три штуки

лавровий лист - дві штуки

Сіль - на смак

лимон - три-чотири шматочки

вершкове масло - одна столова ложка

Борошно - одна столова ложка

червоний винний оцет - половина столової ложки

коричневий цукор - одна столова ложка

червоне вино - сто двадцять мілілітрів

 

Спосіб приготування рецепту Новорічний морський короп у вині :


 Першим ділом, необхідно підготувати всі продукти для приготування цієї риби. Для початку, в невелику каструлю складемо досить крупно нарізану моркву, цибулю, петрушку, чорний перець, а також гвоздику і лавровий лист. Заллємо все приблизно п'ятьмастами мілілітрів води, все посолимо. Бульйон нам необхідно відварити. У цей час ми повинні нарізати коропа на порційні шматочки. Після цього, блюдо необхідно ще раз посолити на свій смак. Тепер, ми повинні перекласти все в невелику миску, а зверху викласти шматочки лимона. Далі, рибу ми повинні залити ста шістдесятьма мілілітрами бульйону і доведемо все до кипіння. Далі, збавимо температуру до мінімуму. В цей час, коли суп вариться, нам необхідно в досить невеликій каструлі розтопити вершкове масло. Потім, додамо до неї борошно і будемо готувати страву, при цьому, постійно його, помішуючи, протягом декількох хвилин. Рибу потрібно залити отриманим соусом і будемо готувати ще хвилин п'ять-сім. Подавати всі будемо разом з рисом. Таким чином, дане святкове блюдо зможе стати відмінним доповненням вашого новорічного столу. Приємного вам апетиту і веселих свят. Короп є дуже смачною рибою і на відміну від свого побратима, прісноводного коропа, володіє набагато меншою кількістю кісток. Слід зазначити, що якщо ви хочете красиво подати таку страву, то необхідно його правильно оформити перед подачею. Як правило, прийнято використовувати в якості прикраси різноманітну зелень, маслини, часточки лимона, а також шматочки овочів. Така риба є дуже корисним і поживним стравою, так як в коропа міститься досить велика кількість поживних мінеральних речовин, серед яких фосфор, кальцій, сильний, а також різноманітні мінеральні кислоти, корисні для нашого організму. Цей короп особливо хороший, якщо його подавати разом з соком лимона, а також зі спеціями.