Салат «Новорічні кулі» 2013



 Для виготовлення салату «Новорічні кулі» 2013  знадобиться:

 Морква - 3 штуки.

 Буряк - 1 штука (середня).

 Печериці консервовані - 1 банка.

 Сердечко - 1 велике або ж 2 невеликих.

 Яблуко - 1 середнє.

 Для виготовлення заправки:

 Майонез - 300 грам.

 Часник - пару зубчиків (або на ваш смак)

 Солоні огірки - 2 штуки

 Для прикраси:

 Маслини.

 Яйця - 2 штуки.

 Гранат.

 Огірки.

 Спосіб приготування  салату «Новорічні кулі» 2013 :

 Насамперед підготуємо всі продукти, оскільки процес створення урочистого салату належить досить важкий і креативний. Зваріть буряк, яйця, моркву і сердечко. Дайте їм    охолонути і після цього    почистіть овочеві культури і яйця, у яких відокремте жовток від    білок. Залишимо 1 варену моркву для прикраси.

 Для заправки дрібно наріжте солоні огірки і покладіть їх у майонез, туди ж    чеснокодавку видавлюємо зубчики часнику. Добре розмішуємо.

 Нарізаємо невеликими кубиками сердечко і гриби в різні мисочки.

 Також чинимо з морквою, буряком і яблуком (всі ложем поки в окремі тарілки).

 Почнемо викладати салатик. На велике блюдо накладаємо буряк у вигляді кружечків, що знаходяться трохи вище і трохи нижче порівняно один одного. Викладаємо акуратно.

 Поверх мажемо заправкою, постараємося робити дане акуратно, хоча не страшно, якщо страва забруднити, після цього все-все витру. Заправкою станемо промащувати будь-який шар.

 Подальшим шаром буде серце. Чи не забудьте поверх промазати соусом. Потім викладіть моркву, потім гриби, після цього яблуко. Поверх шар заправки.

 Зараз станемо прикрашати. Щоб досягти бажаного результату половинку морквини, яку пере цим залишали, дрібно натріть. Іншу поріжемо на витончені кружечки, з яких станемо робити звездои. Відокремте зерна граната, відкрийте маслини і витягніть кілька штучок. Досить ретельно, розітріть яєчні жовтки. З білків же станемо робити    маленькі зірки. А зі свіжого огірка гілочку ялини - шкірку зріжте тонкими смугами, поріжте з одного боку зубцями.

 1 куля обсипаємо жовтками, а    2 - морквою.

 Жовтуватий кулька прикрасьте зірочками з морквини, в серединку яких капніть майонезом або ж    маленькі шматки білка. Помаранчевий ж кулька прикрасьте    зірочками з білка, в серединку викладіть зернятко граната. З    граната зробіть ниточку, якою новорічні кулі закріплені до гілочки ялини.

 Можливо, захочете урізноманітнити прикраса кружечками з маслин і серединкою з майонезу.