Печінковий торт на Новий рік


 


 Для приготування смачного  печінкового торта на Новий рік  вам необхідно взяти:

 

 500 грам печінки (кожної).

 Яйця - 3 штуки.

 Півсклянки молока.

 Склянку борошна.

 Одну велику цибулину.

 4 зубчики часнику.

 400 мл сметани або майонезу з великою жирністю.

 Свіжі орурци.

 Петрушку.

 Кріп.

 Половинку лимона

 Сіль і спеції.

 Спосіб приготування печінкового торта на Новий рік :

 Коли будете вибирати печінку на м'ясному прилавку, то вибирайте не дуже темну. Також печінка повинна бути свіжою і м'якою, щоб це перевірити натисніть подушечкою пальців і якщо оболонка печінки повернеться в вих o  дное підлогу o  ються через неско o  тілько секунд, то це означає що він свіжа, попросіть продавця розрізати печінку до середини, м'ясо на зрізі має бути однорідним за кольором і фактурою.

 Перед тим як приступити до приготування страви гарненько промийте печінку і очистіть від пленочки і прожилок. Наріжте на шматочки і подрібніть до стану паштету.

 До перемоленной печінці додайте яйця і гарненько перемішайте. Додаючи молочко і не переставайте помішувати засипте борошном. Консистенція маси повинна бути схожа по консистенцію з тестом для оладок. Якщо тісто вийшло густим то долийте ще трохи молока. Не забудьте про сіль.

 Почистіть і промийте цибулина, наріжте тонший і обсмажте до прозорості.

 Після того як цибуля буде готовий відправте до нього печінкову масу.

 Порада: щоб коржі не приставав до сковороди використовуйте кухонну приналежність з аніпрігарним покриттям.

 Коржі повинні бути не товстими приблизно в півсантиметра, а вогонь середнім.

 Як тільки нижня сторона печінкового коржа стане сіро-коричневого відтінку, то перевертайте його на іншу сторону, адже якщо ви перетримаєте печінку на вогні, то вона стане надто жорсткою або гумовою.

 Після того як печінковий корж прожарітся перенесіть його для охолодження на плоску тарілку з паперовим рушником, який забере надлишки жиру.

 Привабливість цього блюда не тільки в тому що вона безсумнівно корисно, але й те що воно досить швидко готується і не вимагає від себе будь-яких кухарських навичок. Також до такого стравами можна підібрати масу різновидів начинок і кремів, моно просто промазати кремом, а можна покрити коржі дрібними шматочками моркви, грибів з цибулею і інші, але одним з легких начинок вважається огіркова.

 Щоб її виготовити змішайте натерті на тертці огірка, видавіть через чеснокодавку зубчики часнику, подрібніть зелень, сметаною майонезом). Сбризнете соком половинки лимона.

 Тепер можете приступити до складання печінкового торта. Візьміть немаленьку тарілку, яка повинна бути ще й плоскою. Поставте перший корж, промажте огіркової начинкою, але не доводьте начинку до кроёв, так як після того як ви придавите іншими коржами начинка може витекти під тиском.

 Верхню площину страви можете помазати огіркової начинкою і присипати дрібно натертим сиром і зеленню.

 Проявіть свою фантазію і прикрасьте квіточками або зірочками з огірка, помідорів, фігурно розрізаних яєць, зробіть смужки з майонезу, нарізаної зелені або зеленого горошку.

 Забудьте про торті на кілька хвилин, а в цей брешемо можете приготувати будь-який гарнір до вашого прекрасного тортика.

 Приємного вам апетиту!