Новорічний торт «Арктика»


 


 

 Інгредієнти для приготування новорічного торта «Арктика» :

 Для бісквіта:

 Жовтки - 5 штук.

 Борошно - 100 грам.

 Цукровий пісок - 50 грам.

 Для крему:

 Вершки - 200 грам (можна нежирні).

 50 грам  шоколаду.

 200 грам  варення

 Одна ст. ложка цукрової пудри.

 Для меренги:

 Білки - 5 штук.

 200 грам  цукру.

 Одні пакетик ваніліну.

 Спосіб приготування новорічного торта «Арктика» :

 Заходіться до виготовлення бісквіта. Візьміть емальовану миску (можете іншу, головне щоб вона витримала велику температуру). Міксером або вручну збийте злегка яєчні жовтки з цукром, відправте чашку на водяну баню. Постійно помішуйте, щоб яйця не зварилися, потримайте яєчно-цукрову суміш до тієї пори коли вона придбає температуру в 50 градусів. Після чого зніміть з лазні, остудіть, все також не перестаючи помішувати. Просійте борошно в миску і добре перемішайте. Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте своє бісквітне тісто, поділивши на дві частини і переклавши їх в 2 форми діаметром близько 20 см. Бісквіт повинен дбати протягом 20 хвилин.

 А за ці 20 хвилин вам необхідно приготувати меренги. У холодній мисці збийте попередньо охолоджені білки, збивайте їх інтенсивно, потроху додаючи цукор, змішаний з ваніліном. Коли вже пройдуть намічені 20 хвилин, витягніть коржі, дайте їм трохи відпочити. Після цього на даний бісквітний корж столовою ложкою викладіть білкову масу, невеликими коржиками, розміром з яйце, і знову відправте в духовку на 20-25 хвилин і зменшивши температуру до 120 градусів.

 По закінченню часу звільніть піч, отуда коржі. Після чого покрийте їх будь-яким варенням на свій смак, на крем викладіть меренги, знову крем і останнім шаром буде служити другий корж, яку прикрасите шоколадом і кремом.

 Даний торт вам дуже сподобається, так як він надзвичайно смачний і красивий.