Рецепт - Нібалі даши, японський рибний бульйон


голови, хвости і плавники білої морської риби
500 грам
свіжий корінь імбиру
2 см
стебло цибулі-порею (біла і світло-зелена частина) одна штука
соєвий соус одна столова ложка
саке одна столова ложка

крок 1
Риб'ячі голови, хвости і плавники добре вимити, помістимо в каструлю, вольем 6 склянок води і доведемо до кипіння. знімемо з поверхні піну і продовжувати варимо на невеликому вогні.
крок 2
Корінь імбиру очистимо й наріжемо тонкими пластинами. Порей вимити, наріжемо тонкими кільцями. додамо імбир і порей в бульйон і варимо під кришкою 20 хв.
крок 3
процідити бульйон через сито, додамо соєвий соус і саке. Це основний бульйон японської кухні. На ньому варимо супи і готуємо соуси.