Торт на Новий рік 2013 «Зимова вишня»



 Інгредієнти для приготування торта «Зимова вишня» :

 Яйця - 4 штуки.

 Цукровий пісок - 150 грам.

 Цедра одного лимона.

 Борошно - 100 грам

 Крохмаль - 100 грам

 Сіль.

 Для приготування крему:

 200 грам  цукрового піску.

 200 грам  вершкового масла.

 Апельсиновий конфітюр - 200 гр.

 250 мл молока.

 4 столової ложки вишневого лікеру або горілки.

 Ваніль - один стручок.

 пара столових ложок крохмалю.

 Інгредієнти для прикраси торта:

 6 скибочок апельсинових цукатів.

 Шоколад - 50 грам.

 Підрум'янені мигдальні листочки - 50 грам.

 Консервована вишня - 10 штук.

 Рецепт приготування  торта «Зимова   вишня » :

 Відокремте жовтки від білків, зробіть це акуратно щоб в білки не опинився ні грама жовтка. Жовтки перемішайте з чотирма ложками води (вона не повинна бути гарячою), додайте до них щіпку солі, цедру лимона і 100 грам цукру.

 Розігрійте духовку до 200 градусів.

 В окремій тарі збийте білки і 50 грам цукру, змішайте піну з жовткова масою. Просійте борошно з крохмалем прямо в миску з сумішшю і добре перемішайте. Форму застеліть папером, промажте маслом і викладіть на неї тісто. Після чого відправте пектися на протязі 40 хвилин.

 Одержаний бісквіт акуратно розріжте на 3 тонких коржа.

 У каструлі закип'ятіть молоко і ваніль, після закипання стручок ванілі виймаємо, а молоко змішуємо з крохмалем. Залиште молочну суміш застигати.

 Покладіть каструлю з молоком у прохолодну воду. В окремо ємності збийте масло з цукром і лікером, а також вливаємо остигнула молочну суміш, ретельно перемішайте.

 На велику плоску тарілку (або піднос) покладіть перший корж, який промажьте третю крему і половину конфітюру. З другим коржем поступите також. Третій корж накриває весь торт. Краю і верх промажьте залишилися кремом. Якщо крему залишилося багато тоді зробіть прикраси в ідеї піків, а в їх центр покладіть ягідки. Апельсинові цукати умочіть в розтоплений шоколад і розмішати на торті, посипте все підсмаженими листочками мигдалю (не забудьте і про краю). Після того як ви закінчили прикрашати покладіть ваш шедевр в холодильник. Нехай застигне і просочиться.

 Якщо хочете, можете використовувати більше вишень, все залежить від вашого бажання і переваги. Не забувайте проявляти власну фантазію, залиште на десерті свою особисту родзинку, щоб близькі не сумнівалися, що саме ви приготували настільки смачний і чудовий торт.

 Приємного вам апетиту, а також веселих і незабутніх свят!