Рис з креветками «Зміїне гніздечко»


 

 

 Дане блюдо можете готувати весь круглий го, а не тільки на свята, адже воно дуже корисно і поживно.    Красиво оформлене, що і призводить до порушення апетиту.

 Зазначена чисельність інгредієнтів розраховане на одну порцію, так що якщо до вас прийшли гості і ви вирішили пригостити їх настільки цікавим стравою по шляхом нескладних обчислень можете розрахувати то кількість інгредієнтів яке вам знадобиться на певну кількість порцій.

 Інгредієнти для приготування страви  рису з креветками «Зміїне гніздечко»  оригінальне блюдо на новорічний стіл 2013:

 10 невеликих креветок.

 3 столової ложки з гіркою рису

 Маленька морква

 Середня цибулина.

 Ялтинська цибуля - 1 штука.

 Черрі або дрібні помідори - 5 штучок.

 Соєвий соус.

 Базилік. (Або інша зелень, яка вам більше подобається)

 Спосіб приготування  рису з креветками «Зміїне гніздечко» :

 Відчиніть рис в підсоленій воді. Пам'ятайте, що рис вбирає багато цукру, тому спробуйте його після приготування, якщо рис не досолити, то додайте, то кількість солі, яку вважаєте за потрібне. Рис вариться довго, приблизно 20 хвилин і тому щоб не втрачати час. Поставте ще одну каструльку на газ, солимо, чекаємо перші бульбашки і закидаємо залатані креветки (ознака того що креветки свіжі є інтенсивність їх скрученность, якщо креветка вже випросталася, то не варто брати її і тим більше вживати в їжу). Креветки варяться 5 хвилинок.

 

 

   Цибулю і моркву почистіть, помийте і наріжте, а моркву натріть на тертці. Тепер їх необхідно відправити на розігріту    поверхню сковороди з маслом. Пасеруйте на вогні з малою силою, поки морква і цибуля не стануть світлими.

 

 Рис за цей час повинен був звариться, злийте з нього всю воду і пересипте на сковороду.    До рису додайте соєвий соус за смаком, потримайте їх разом протягом двох або трьох хвилин.

 

 

 Наріжте тонкими кільцями ялтинська цибуля. Помідори розрізати на 2 частини.

 Ми все підготували і тепер візьмемося за оформлення страви.

 

 

 Візьміть тарілку з невеликим поглибленням, в центр покладіть рис, у рисі ложкою виконайте невелике заглиблення і розташуйте    в ньому готові креветки. Розкладіть частини помидорок, так як це показано на картинці. Додайте цибульні кільцями листочки зелені. Страва готова.

 Погодьтеся, що приготувати настільки привабливе і цікаве блюдо зовсім не складно, а настрій і поживних речовин ви отримаєте величезну кількість.

 Можете подати таку страву на новорічні свята, адже не дарма ж це блюдо носить назву «Зміїне гніздечко». Сподіваємося, воно сподобається не тільки вам, але і вашим близьким.