Рецепт - Новорічний бісквітний торт з апельсином


Інгредієнти для рецепта Новорічний бісквітний торт з апельсином :

 

Бісквіт:

яйця - чотири штуки

цукор - сто двадцять грам

борошно - сто грам

какао - двадцять грам

Крем:

Шоколад - сто грам

вершки для збивання 33-40% - двісті п'ятдесят грам

апельсиновий лікер - дві столові ложки

Просочування:

апельсиновий сік - сто мілілітрів

цукор - п'ятдесят грам

апельсиновий лікер - дві столові ложки

Глазур:

вершкове масло - сорок грам

шоколад - сорок грам

Для прикраси:

апельсиновий джем - дві-три столові ложки

цукати і шоколадна стружка

 

Спосіб приготування рецепту  Новорічний бісквітний торт з апельсином :

 

Сьогодні ми з вами будемо готувати шоколадний бісквіт, разом шоколадно-вершковим кремом і апельсиновою просоченням. Для приготування даного рецепту нам необхідно збити яєчні жовтки разом з половиною потрібної кількості цукру, до утворення пишної, а також світлої маси. Зіб'ємо тепер білки до одержання м'яких піків, додамо потім туди цукор, що залишився, а також будемо продовжувати все збивати до отримання щільності і блиску. Змішаємо тепер білки і жовтки, потім додамо просіяне борошно разом з какао. Тепер нам необхідно все обережно перемішати, щоб маса не осіла. Перекладемо тепер все в форму, яку необхідно змастити маслом і посипати борошном, випікати всі будемо при температурі двісті градусів, як мінімум двадцять п'ять хвилин. Залишимо все на шість-вісім годин або ж на всю ніч, щоб бісквіт повністю сформувався. Для приготування сиропу ми можемо взяти вичавлений сік з одного апельсина, додамо до нього цукор і подогреем все до повного розчинення цукру. Остудимо все і додамо туди лікер. Приготуємо крем. Для цього необхідно підігріти вершки, а потім розчинити в них скибочки шоколаду. Розмішаємо все до однорідності, додамо туди лікер і відправимо все в холодильник на кілька годин. Бісквіт слід розрізати на три коржі. Потім, охолоджений ганаш ми зіб'ємо за допомогою міксера до пишності, він потім буде значно світліше. Відкладемо дві ложки вже готового крему для змащування торта. Просочити тепер нижній корж сиропом і намажемо половиною крему. Накриємо все тепер іншим коржем, просочити його і намажемо залишилися кремом. Просочити тепер останній корж, накриємо їм торт, повапниш боки іншою частиною крему. Приберемо тепер все в холодильник. Приготуємо глазур. Для цього необхідно розтопити шоколад разом з маслом. Апельсиновий джем подогреем і протремо його через сито, намажемо масою торт. Виллємо зверху на торт глазур, размажем її акуратно, при цьому, потроху будемо зрушувати глазур ближче до країв, щоб вона повністю стікала. Прикрасимо торт ароматною шоколадною стружкою, а також часточками апельсина.