Рецепт - Новорічна запечена свинина з яблуками і чорносливом


Інгредієнти для рецепта Новорічна запечена свинина з яблуками і чорносливом :

 

сирокопчений бекон - одна упаковка

рослинне масло - для смаження

червона цибуля - одна штука

яблука Гренні Сміт - дві штуки

чорнослив - одна столова ложка

розмарин - одна гілочка

бренді або кальвадос - половина однієї склянки

свиняча вирізка - півтори склянки

курячий бульйон - один стакан

сіль - на смак

 

Спосіб приготування рецепту Новорічна запечена свинина з яблуками і чорносливом :

 

 

 У сковороду наллємо одну столову ложку масла, викладемо нарізаний смужками бекон і будемо смажити, поки він не буде хрустким. Далі, додамо дрібно порубаний лук і будемо готувати протягом п'яти-семи хвилин. Додамо потім нарізані дрібними скибочками яблука, а також чорнослив, потім, половину рубаного розмарину. Гасити всі будемо протягом десяти хвилин на досить середньому вогні. Далі, знімемо сковороду з вогню, вольем бренді, повернемо на вогонь. Загорнемо тепер нашу начинку в харчову плівку і приберемо в морозильну камеру до повного її замерзання. Це також можна зробити попередньо за один день до запікання. Коли начинка почне тверднути, нам необхідно буде підготувати вирізку. Для цього необхідно з двох кінців в центрі зробити проколи по всій довжині, за допомогою допомогою тонкого ножа. Візьмемо тепер довгу і досить товсту ложку і з'єднаємо всі надрізи в один тунель. Таким чином, у нашій нарізці вийде отвір, який необхідно буде заповнити начинкою. Начинку потрібно буде також звільнити від плівки і вставити в саму вирізку таким чином, щоб м'ясо покривало начинку. Розігріємо духовку до ста дев'яносто градусів. М'ясо ми посолити і псиплем залишилися розмарином. Розігріємо трохи масла у великій сковорідці і на досить сильному вогні, тепер, обсмажити вирізку до отримання золотистої скоринки. Викладемо м'ясо у велику миску для запікання або ж на деко з бортиками, наллємо тепер курячий бульйон і приберемо все в духовку на двадцять шість -трідцать п'ять хвилин в залежності від самого розміру вирізки. У процесі запікання свинини, необхідно один раз все перевернути. Свинину викладемо на тарілку, накриємо зверху фольгою і залишимо мінімум на п'ятнадцять хвилин. Далі, м'ясо ми наріжемо порційними шматочками і будемо подавати до столу.