Рецепт кролика в сметані до новорічного столу



Інгредієнти для приготування кролика в сметані до новорічного столу :
 Для того щоб приготувати ніжного святкового кролика необхідно:
- Шість порційних шматочків кролика для цього вам доведеться попередньо промити і обсушити тушку, потім почистити і розрізати тушку)
- Двісті - двісті десять грам печериць (можна брати в рецепт лісові гриби)
- Сто п'ятдесят - сто вісімдесят грам сметани (двадцять п'ять відсотків жирність)
- Три зубки часнику
- Оливкова олія на смак
- Вагою середніх за розміром картоплин
- Одна столова ложка з гіркою сухого розмарину
- Сто - сто п'ятнадцять мілілітрів сухого білого вина
- Мелений чорний перець (можете, якщо хочете використовувати в процесі приготування суміш з перців), сіль (дрібнозерниста) на смак
Спосіб приготування кролика в сметані до новорічного столу :
 Спочатку необхідно замаринувати кроляче м'ясо. Зрізаємо з кролика білу плівку зверху, викладаємо в тазик і заливаємо холодною водою, видавлюємо сік з половини лимона, додаємо столовий оцет (невелика кількість) і кидаємо гілочку розмарину. Залишаємо м'ясо в тазу на пару годин (два або три години). Найкраще маринувати цілу тушку, а ж потім розрізати її на шматочки.
Через певний час дістаємо тушку з приготованого маринаду, нарізаємо на великі шматочки. Натираємо їх сіллю, чорним перцем, насипаємо пряні трави. Часник розрізаємо на дві частини, видаляємо серединку, так можна уникнути гіркоти.
Гриби ріжемо на чотири частини, часник розчавлює плоскою стороною ножа.
Картопля очищаємо і нарізаємо на шматочки невеликого розміру.
Обсмажуємо шматочки кролика на добре нагрітій сковорідці до придбання золотистої скоринки.
Гриби обсмажуємо на рослинному (соняшниковій олії), в якому обсмажувався кролик, так повністю розкриється аромат. Коли вони злегка підрум'яняться, додамо дуже дрібно порізаний часник - стежимо щоб він не згорів. Обсмажуємо протягом хвилини, додаємо нарізану картоплю, готуємо ще шістдесят секунд. За смаком приправляємо чорним перцем і солимо.
Перекладаємо до грибочками і картопляним скибочкам, обсмажені шматочки кролика. Посипаємо розмарином і заливаємо вином. Залишаємо на великому вогні, поки не випарується.
Потім робимо вогонь тихіше, додаємо жирну сметану і все накриваємо кришкою. Тушкуємо на невеликому вогні, протягом шістдесяти хвилин, картопля повинна стати досить м'яким.