Рецепт традиційного пудингу



Інгредієнти для приготування традиційного пудингу :
 Триста сімдесят п'ять грам суміші різних сухофруктів
Третину склянки фініків без кісточки або чорносливу
Третину склянки рому, хересу або бренді
Дві столові ложки золотистого сиропу
Третину склянки тростинного коричневого цукру
Сто двадцять п'ять грам м'якого вершкового масла
Пів чайної ложки соди
Одне невелике зелене яблуко, почищені і порізане
Два курячих яйця, трохи збитих
Третину склянки пшеничного борошна
Одна чайна ложка пекарського порошку
Одна чайна ложка суміші пряних спецій
Два з половиною склянки хлібних білих крихт
Спосіб приготування традиційного пудингу:
 1. Змішуємо ретельно фініки, фрукти, ром, коричневий цукор, патоку і м'яке масло в каструлі середнього розміру. Нагріваємо до кипіння, прибираємо з вогню і додаємо соду. Охолоджуємо, потім додаємо яблуко і курячі яйця. Змащуємо шість форм для формування пудингу і стелим їх папером для випікання.
2. Просеем пшеничне борошно і додамо прянощі, хлібні крихти фрукти. Перемішаємо. Розкладаємо ложкою в приготовані раніше форми. Ставимо їх у досить глибоке деко. Наливаємо в нього окропу, заповнюючи наполовину. Накриваємо листом фольги форми і ставимо в духову шафу. Печемо шістдесят хвилин.
3. Дістаємо пудинг з духовки і прибираємо фольгу. Потрібно робити все дуже обережно, щоб не обпектися парою. Чайною ложкою знімаємо залишки води з готового пудингу. Остуджуємо аго у формах п'ять хвилин, потім дістаємо. Прикрашаємо завиткам з карамелі. Подаємо з патокою і збитим вершками, морозивом або заварним кремом.