Рецепт гарбузової запіканки з горіхами і цукіні



Інгредієнти для приготування гарбузової запіканки з горіхами і цукіні :
 Сорок грам масла
Триста грам гарбуза, почищеним, нарізаної
Два стебла селери, подрібненого
Одна червона цибулина, зубок часнику, товчений
Два чайних ложки розмаринових листя
Один стакан перловки
Сто мілілітрів білого вина
Дві склянки овочевого бульйону
Чотири цукіні, тонко нарізаних вздовж
Один стакан волоських подрібнених горіхів
Половина склянки панірувальних сухарів
Стакан натертого пармезану
Два курячих яйця, збитих виделкою
Спосіб приготування гарбузової запіканки з горіхами і цукіні :
 1. Розтопимо масло в сковорідці. Обсмажимо гарбуз, нарізану селеру і ріпчасту цибулю протягом чотирьох - п'яти хвилин. Додамо часник і гілочку розмарину, готуємо близько однієї хвилини. Додаємо перловку, готуємо, накриваємо кришкою, ще одну хвилину. Додаємо вино, готуємо ще одну - дві хвилини. Додаємо потроху гарячий бульйон. Накриваємо і даємо трохи охолонути.
2. Розігріваємо духовку до ста вісімдесяти. Змащуємо і накриваємо пергаментним папером форму для випікання тринадцять сантиметрів на двадцять три сантиметри.
3. Нагріваємо гриль і, скроплюємо цукіні жиром, одну хвилину обсмажуємо з обох сторін. Перекладаємо цукіні в форму, цілком накривши дно.
4. Додаємо горіхи, панірувальні сухарі, тертий пармезан і курячі яйця до перлової каші. Приправляємо сіллю і чорним перцем, перемішуємо. Перекладаємо в форму з нарізаними цукіні.
5. Накриваємо фольгою і випікаємо сорок п'ять хвилин. Прибираємо лист фольги, печемо ще десять - п'ятнадцять хвилин. Остуджуємо у формі десять хвилин.