Рецепт суфле з чорносливу



 Інгредієнти для приготування суфле з чорносливу :

 - Триста двадцять - триста тридцять грам чорносливу,

 - Шість - вісім    столових ложок цукрового піску,

 - Дванадцять штук яєчних білків,

 - Одна чайна ложка    вершкового масла,

 - Два з половиною склянки (шістсот мілілітрів) жирних    вершків або молока,

 - Одна столова ложка пудри цукрової.

 Спосіб приготування суфле з чорносливу :

 Заливаємо холодною водою чорнослив. Робимо це, таким чином, щоб вода його злегка    накривала. Відварюємо    в накритою каструлі на слабкому вогні до готовності. Дістаємо з чорносливу кісточки, протираємо його через сито, насипаємо цукровий пісок і, перемішуючи ложкою з дерева, проварюємо    до моменту, поки суміш    не загусне.

 Виделкою збиваємо білки. Вводимо    протертий через сито чорнослив, охолоджувати його не потрібно, тонким струменем при енергійному перемішуванні    в яєчні білки, збиті раніше.

 Викладаємо приготовлену    масу горочкой    на промазану    маслом сковорідку і печемо десять - п'ятнадцять хвилин. Температуру робимо двісті - двісті п'ятдесят градусів. Суфле при випічці має збільшуватися в два рази. Приготоване суфле тут же подаємо на стіл.

 Приємного апетиту і відмінних новорічних свят!