Рецепт - Різдвяний салат "Цезар"


Рецепт - Рождественский салат "Цезарь"

 

Інгредієнти для рецепта Різдвяний салат "Цезар" :

 

один пучок салату Ромен (romaine lettuce),

сир "Пармезан" або "Грана Падано" - тридцять грам

для грінок:

три скибочки вчорашнього білого хліба або батона (без кірок),

оливкова (або рослинне) масло - дві столові ложки,

часник - один -два зубчики,

сухі прованські трави - чверть чайної ложки,

сіль - на смак,

для соусу "Цезар":

одне яйце (заздалегідь дістати з холодильника),

гірчиця - чверть чайної ложки (або на смак),

сік лимона - одна чайна ложка (або на смак),

оливкова олія "Extra vergine" - двадцять мілілітрів,

рафінована рослинна олія - ??сорок мілілітрів,

чотири філе анчоусів або дві кільки пряного посолу,

вустерський / вустерширський соус (Worcestershire sauce) - чотири-п'ять крапель,

сіль, мелений перець - на смак

 

Спосіб приготування рецепту Різдвяний салат "Цезар" :

 

Приготуємо спочатку грінки для салату. Часник очистимо і порубати дрібно. У невелику миску наллємо оливкова олія. Додамо в масло необхідну кількість часнику. Дамо потім настоятися Часникова олія три години. Хліб наріжемо невеликими кубиками. У сковорідці розігріємо часникова олія (стежимо, щоб часник з масла жодним чином не потрапив на сковороду). Викладемо кубики хліба і трохи обсмажити їх в олії. Далі, грінки викладемо на деко, трохи посолити і посиплемо прованськими травами (можна додати також часник з масла). Підсушимо тепер наші грінки в духовці, при температурі сто вісімдесят градусів (замість духовки можна підсушити також і пару хвилин в аерогрилі). Приготуємо тепер соус "Цезар". Для цього, ми візьмемо Листя салату і добре промиємо їх. У велику ємність наллємо холодну воду, опустимо в неї салатні листя і залишимо їх там на 1:00 - салат стане хрустким і свіжим. Салат виймемо потім з миски з водою, зайву воду стряхнемо з листя і ретельно обсушимо листя паперовими рушниками. Нарвемо тепер салат руками і покладемо все в суху, чисту миску. Додамо тепер трохи соусу "Цезар" і акуратно перемішати. Тарілку, в якій будемо подавати наш салат, необхідно натерти зубчиком часнику. Викладемо на тарілку салатні листя разом з соусом. Додатково можна трохи полити салат невеликою кількістю приготованого соусу. Потім, на листя салату ми викладемо приготовані грінки і посиплемо все зверху тертим пармезаном. Все, наш салат готовий і його можна відразу подавати до столу, щоб грінки не встигли розмокнути. Приємного вам апетиту і веселих свят!