Рецепт - угорський бульйон з фрикадельками з хліба і печінки


Печінка (будь-яка) - 200 грам
Мясo (кожне) - 300 грам
Хліб (білий) - 200 грам
Яйц куряче - дві штуки
Борошно пшеничне - три столові ложки
Сухарі (мелені) - три столові ложки
Молоко (або вода) - 2/3 скл.
Цибуля ріпчаста (великий) - дві штуки
Перець чорний (мелений; за смаком) - одна чайна ложка
Петрушкa (свіжа; можна сушену, і побільше) - 100 грам
Жир (топлений, свинячий) - дві столові ложки

Рецепт "Угорський бульйон з фрикадельками з хліба і печінки"
Я завжди ріжу цибулю цим ножем, звикла, дуже зручно - цибуля не вислизає з рук.
Цибулю нарізаємо дрібно і складаємо в окремий посуд.
Викладаємо ФПРМЕОЩК свинячий жир на сковороду і розігріваємо його.
Порізану цибулю смажимо на повільному вогні 8-10 хвилин, до придбання золотистого кольору. В угорській кухні до обжарюванні лука підходять з особливою ретельністю. Лук, залежно від того для якої страви він призначений, - тушкуємо, подрумяним або сильно піджаримо.
далі замочену булку в молоці пропускаємо через м'ясорубку.
Моєму печінку, обов'язково перевіряємо на предмет наявності жовтих і зелених плям (можна сильно отруїтися). потім печінку нарізаємо на шматки середнього розміру.
Пропускаємо через м'ясорубку, і якщо недостатньо добре вийшло - неважливо. Мені навіть сподобалися невеликі шматочки печінки в фрикадельках.
Змішуємо прокручену булку і печінку, додаємо борошно, сіль і перець.
Перемішуємо, додаємо збиті яйця, смажений раніше лук, разом з жиром, і посічену зелень петрушки. Все ретельно, з любов'ю, своїми ручками перемішуємо.
Тепер про бульйоні. Я варила курячий, але його можна приготуємо абсолютно з будь-якого м'яса, що називається - на любителя. Навіть кубик врятує в екстреному випадку. Починаємо формувати фрикадельки. І так як у мене угорської бабусі немає, я ліпила їх як звичайні, в нашому розумінні, фрикадельки. І найголовнішою похвалою були слова мого немолодого чоловіка, що "вийшли як у мами". Так що думаю - все вдалося, хоч і перший раз Опускаємо по черзі фрикадельки в киплячий бульйон і варимо хвилин 15, я думаю.
Подаємо бульйон гарячим. Бажаю всім приємного угорського апетиту (і вибачте, що в Пост).
А також весняного настрою ... і до зустрічі на обговоренні.
Рецепти: Бульйони та супи -> Бульйони -> М'ясний
Рецепти: Бульйони та супи -> Бульйони -> М'ясний