Рецепт тарталеток із заварним кремом



Інгредієнти необхідні для приготування тарталеток із заварним кремом :
 Чотириста двадцять п'ять - чотириста п'ятдесят грам (два повних склянки з горочкой), просіяного пшеничного борошна (краще брати вищий сорт борошна),
Сто п'ятдесят - сто вісімдесят грам мелкокристаллического цукру,
Сто вісімдесят - сто вісімдесят п'ять грам вершкового масла, нарізаного на невеликі шматочки,
Один збитий яєчний жовток,
Для приготування заварного крему:
Сто грам (половина склянки) мелкокристаллического цукрового піску,
Сто - сто двадцять п'ять мілілітрів холодної води,
Триста дев'яносто п'ять - чотириста десять грам згущеного молока,
П'ять свіжих курячих яєць.
Спосіб приготування тарталеток із заварним кремом :
 1. У ємності кухонного комбайна (або в ємності блендера) змішуємо пшеничну, просіяне через сито борошно, всипаємо цукровий пісок і обережно вводимо нарізане вершкове масло. Всі подрібнюємо до отримання крихти. Додаємо свіжий яєчний жовток і хорошенечко збиваємо.
2. Кладемо тісто на поверхню, трішечки посипану пшеничним борошном. Вимішуємо сухими руками (зовсім трішечки) і ділимо його на дві половини. Кожну половинку тіста треба розкачати між двома листочками пергаментного паперу, (товщина тесту три - чотири міліметри). Охолоджуємо протягом десяти - п'ятнадцяти хвилин.
3. Змащуємо форми для приготування мафінів (нам потрібна форма з заглибленнями в кількості дванадцяти штук) і накриваємо їх папером для випікання. Вирізаємо склянкою (або спеціальним ножем для тесту) рівні гуртки (дванадцять сантиметрів у діаметрі). Ставимо їх на холод, на час приготування крему. Тісто має злегка охолодитися і підсохнути.
4. Нагріваємо духовку до позначки двісті - двісті двадцять градусів.
5. Робимо заварний крем. У каструльці невеликого розміру перемішаємо цукровий пісок і холодну воду. Варимо на не дуже великому вогні. Далі, як розчиниться цукровий пісок, додамо вогонь і подогреем. Потім приберемо і якийсь час остудити. Додаємо холодне молоко і вбиваємо курячі яйця у вже охолоджений сироп. Переливаємо рідина в глечик.
6. Розкладаємо тісто і наливаємо крем у форми. Печемо п'ятнадцять - двадцять хвилин. Дістаємо з духовки і укладаємо на таці. Подаємо в теплому вигляді.
Ці тарталетки надзвичайно смачні і ароматні, їх можна подавати як доповнення до гарячих напоїв або як святкова страва.