Рецепт - Грибний пиріг з лисичками


 

 

Інгредієнти для рецепта Грибний пиріг з лисичками :

 

 

 Для тіста:

 Борошно -    сто шістдесят грам

 вершкове масло    - П'ятдесят грам

 жовток    - Одна штука

 холодна вода    - Дві-три столові ложки

 сіль    - Одна невелика  щіпка

 Для начинки:

 Лисички    - Сто п'ятдесят грам

 лук    - Одна штука

 сіль    - На    смак

 орегано  - На    смак

 мускатний горіх    - На ваш    смаку

 мелений перець    - На ваш смак

 сметана 15%    - Двісті грам

 яйце    - Одна штука

 

 

Спосіб приготування рецепту Грибний пиріг з лисичками :

 

Сьогодні ми хочемо поділитися з нашими відвідувачами рецептом приготування несолодкого смачного осіннього пирога, разом з лисичками, а також сметанною заливкою. Перш за все, необхідно переконається в тому, що у вас в наявності є всі необхідні компоненти для приготування цього смачного і апетитного пирога. Потім, візьмемо борошно і змішаємо її разом з сіллю. Потім, наріжемо холодне масло на досить дрібні шматочки, потім, помістимо їх в муку. Потім, необхідно все швидко порубати виделкою або ж ножем. Після цього, вольем в масу яєчний жовток, далі додамо трохи води і все швидко перемішати. Пам'ятайте про те, що ваше тісто не повинно бути липким, а воно повинно мати вельми пластичний вид, а також досить добре утворюватися в кулю. Потім, тісто нам необхідно розкачати в кулю і помістити його в холодильник на одну годину, а краще на цілу ніч. Потім, цибулину нам необхідно досить дрібно порубати виделкою або ножем. Потім, вольем жовток, додамо воду, а також потім все швидко перемішати. Після цього, нам необхідно досить дрібно порубати цибулину, гриби ми промиємо, а якщо вони досить великі, то їх можна нарізати на частини. У сковорідці нам необхідно розігріти невелику кількість рослинної олії, на якому ми обсмажити цибулю протягом декількох хвилин на досить невеликому вогні. Після цього, додамо туди сіль, перець, гриби, орегано, а також мускатний горіх. Смажити все будемо помішуючи, протягом декількох хвилин. Приблизно хвилин п'ять чи сім. Потім, нам все необхідно остудити. Потім, змішаємо яйце разом зі сметаною, трохи посолити і поперчити. Потім, тісто треба розкачати, викладемо його в форму для випічки, а бортики змажемо маслом. На дно такої кошики нам необхідно викласти лисички разом з цибулею, потім залити все сметанно-яєчною масою. Випікати пиріг будемо при ста дев'яносто градусах протягом сорока-сорока п'яти хвилин до тих пір, поки все не загусне.