Рецепт баклажанів, фаршированих кускусом



Інгредієнти для приготування баклажанів, фаршированих кускусом :
 Баклажани - дві штуки
кускус - п'ятсот грам
помідори - дві штуки
цукіні - одна штука
цибуля-резанец на смак
тертий сир - п'ятдесят грам
кмин - одна чайна ложечка
сіль дрібнокристалічна, чорний перець на смак
вода холодна - сто мілілітрів
Спосіб приготування баклажанів, фаршированих кускусом:
 1. Розрізаємо баклажани на половини уздовж. Робимо з них "човники", витягуємо м'якоть. Залишаємо стінки в сантиметр завтовшки.
2. Деко накриваємо фольгою, змащуємо її рослинним жиром, викладаємо баклажани вниз зрізом.
3. Греєм духовку, ставимо деко з баклажанами запікатися приблизно на двадцять - двадцять п'ять хвилин.
4. Поки печуться баклажани, потрібно залити кускус киплячою водою. Накриємо кришкою, залишимо настоюватися.
5. На сковороді з жиром обсмажити подрібнену м'якоть баклажанів, потім додамо порізаний кубиками цукіні, в самому кінці додамо подрібнені кубиками томати, посиплемо кмином, приправимо перцем і посолити. Приготуємо орієнтовно три хвилини, потім додамо кускус до овочів. Ретельно перемішуємо. Додамо нарізаний шматочками цибулю-резанец.
6. нафаршіруем печені баклажани приготовленої овочевою сумішшю, посиплемо натертим сиром і поставимо на п'ять хвилин запектися.