Рецепт оладок з лососем



Інгредієнти для приготування оладок з лососем:
 Борошно вищого сорту, просіяне - триста - триста двадцять грам
Цукровий пісок - три столові ложки
розпушувач - півтори чайних ложки
сіль - одна чайна ложка
молоко - двісті п'ятдесят мілілітрів
яйця курячі - дві штуки
вершкове масло - три столові ложки
сметана на смак
філе слабосоленого лосося - сто п'ятдесят - сто вісімдесят грам
Спосіб приготування оладок з лососем:
 1. У сухою чистою мисці змішуємо просіяне борошно, дрібку солі, цукровий пісок, порошок пекаря (можна взяти гашене питну соду).
2. В іншій сухий мисці зіб'ємо молоко і яєчні білки, наллємо невелику кількість розтопленого вершкового жиру.
3. Наллємо суміш молочну в борошняну масу, дуже ретельно розмішати.
4. Розігріємо сковороду.
5. Взобьем до м'яких і пишних піків білки яєчні. Дуже акуратненько перекладаємо білки (збиті) в тісто.
6. Викладаємо тісто на теплу сковорідку, підігріту з додаванням невеликої кількості рослинного жиру, обсмажуємо оладки зі обох сторін.
7. На кожен смажений оладок кладемо по одній ложці густої сметани, зверху укладаємо скибочку слабосоленого лосося і прикрашаємо гілочкою свіжого кропу або дрібно рубаним луком-шніт.
8. Приємного вам апетиту!