Рецепт Капоната



Інгредієнти для приготування Капоната :
 Баклажани - одна штука
Оливкова олія - ??сто мілілітрів
Цибуля - одна велика цибулина
Стебло селери - три штуки
Помідори - вісімсот грам
Каперси - одна повна столова ложка
Кедрові горішки - одна повна столова ложка
Цукровий пісок - півтори столових ложки
Білий винний оцет - три столові ложки
Сіль дрібнокристалічна, чорний перець на смак
Спосіб приготування Капоната :
 1. Баклажан разрежем на дві частини, приправити сіллю і залишимо на двадцять хвилин. Потім промиємо, просушимо і поріжемо кубиками.
2. У гарячу сковороду наллємо оливкова олія, обсмажити баклажан, але не допускаємо і-х розм'якшення. Весь цей процес повинен зайняти у вас десь десять хвилин. Перекладемо смажені кубики баклажана в сотейник.
3. У сковороді спассеруем подрібнену цибулю, додамо селера (ріжемо його кубиками) і нарізані томати. Готуємо хвилин п'ятнадцять, додаємо порізані каперси, змішуємо з кедровими горішками. Додаємо суміш до баклажанів.
4. В окремій сухою і чистою ємності змішуємо винний оцет, сіль, цукровий пісок і мелений перець. Підігріваємо небагато.
5. Готовий соус виливаємо в сотейник, накриваємо і тушкуємо. Слідкуйте за тим, щоб овочі не перетравилися.
6. Залишаємо капонату, потім охолоджуємо в холодильнику.
7. Подаємо охолодженою.