Рецепт - Запечена картопля з часником і сиром


 

Інгредієнти для рецепта Запечена картопля з часником і сиром :

 

велика картопля - дві штуки

вершкове масло - сто грам

твердий сир - сто шістдесят грамів

рослинне масло - на смак

вершки - шістдесят мілілітрів

часниковий порошок - на смак

сіль, перець - на смак

зелень - на смак

 

Спосіб приготування рецепту  Запечена картопля з часником і сиром :

 

Запечена картопля досить просто готувати. Слід сказати, що ситне блюдо просто чудово підходить для апетитного зимового обіду. Першим ділом, ми підготуємо всі необхідні продукти для приготування такої страви. Потім, духовку нам необхідно розігріти до температури двісті градусів, потім промиємо ретельно картоплю і зробимо на ньому поперечні надрізи, при цьому не дорізаючи до кінця близько одного сантиметра. Наріжемо тепер холодне вершкове масло, а також сир невеликими скибочками, при цьому, чергуючи, будемо викладати шматочки масла, а також скибочки сиру (сто грам) всередину розрізів. Викладемо потім картоплю на змащене деко олією і поллємо зверху рослинним маслом. Посолимо все і посиплемо зверху часниковим порошком. Запікати таку картоплю рекомендується близько однієї години. За п'ятнадцять хвилин до повної готовності поллємо бульби вершками, а також посиплемо зверху тертим сиром (шістдесят грам). Подавати наш картопля ми будемо гарячим, при цьому, все прикрасивши рубаною зеленню.