Рецепт запіканки з грибами і м'ясним фаршем


alt

Інгредієнти для приготування запіканки з грибами і м'ясним фаршем :
 Фарш м'ясний асорті - триста вісімдесят - чотириста грамів
гриби (шампіньйони, лісові гриби або гливи) - двісті тридцять - двісті п'ятдесят грам
цибуля - дві цибулини
сир - сімдесят - вісімдесят грам
сметана - сто грам
помідор свіжий - одна штука
яйце куряче - дві штуки
сіль дрібна, мелений перчик, масло рослинне (соняшникова або оливкова)
Спосіб приготування запіканки з грибами і м'ясним фаршем :
 1. Промиваємо і обсушуємо гриби, нарізаємо їх на кубики, дуже дрібно кришимо ножем ріпчасту цибулю.
2. Гриби обсмажуємо з половиною нарізаної цибулі.
3. М'ясний фарш перемішуємо з залишком подрібненої цибулі, приправляємо сіллю, формуємо вологими руками кульки, невеликий величини.
4. Обсмажуємо м'ясні кульки в сильно нагрітій сковорідці з добавкою рослинного масла.
5. Викладаємо смажені кульки в маленький сотейник або в схожу посуд для випічки. Нарізаємо помідор на скибочки і вкладаємо їх між м'ясними кульками. Зверху вкладемо рівним шаром смажені гриби.
6. Заллємо майбутню запіканку сметанним соусом (соус приготуємо з яєць, збитих виделкою, сметани, перцю і солі).
7. Посипаємо потертим сиром і відправимо запікатися на тридцять хвилин.
8. Запіканка готова! Приємного вам апетиту!