Рецепт - Шоколадний бісквітний торт з апельсином на 14 лютого


 

Інгредієнти для рецепта Шоколадний бісквітний торт з апельсином на 14 лютого :

 

Бісквіт: яйця - п'ять штук

цукор - сто двадцять грам

борошно - сто грам

какао - двадцять грам

Крем: Шоколад - сто грам

вершки для збивання 33-40% - двісті п'ятдесят грам

апельсиновий лікер - дві столові ложки

Просочування: апельсиновий сік - сто мілілітрів

цукор - п'ятдесят грам

апельсиновий лікер - дві столові ложки

Глазур:

вершкове масло - сорок грам

шоколад - сорок грам

Для прикраси:

апельсиновий джем - дві-три столові ложки

цукати і шоколадна стружка - на смак

 

Спосіб приготування рецепту Шоколадний бісквітний торт з апельсином на 14 лютого :

 


 Ми представляємо вам дуже смачний шоколадний бісквіт, разом шоколадно-вершковим кремом і апельсиновою просоченням, який є одним з найпростіших, а також смачних тортів з досить свіжим і яскравим смаком. Зіб'ємо жовтки разом з половиною цукру до утворення пишної і світлої маси. Зіб'ємо потім білки до одержання піків, додамо туди цукор, що залишився і будемо продовжувати все збивати до щільності, а також і блиску. Змішаємо тепер наші білки і жовтки, потім, все додамо туди просіяне борошно разом з какао. Перемішаємо тепер дуже обережно, щоб маса не осіла. Перекладемо тепер у форму, яку необхідно попередньо змастити маслом і посипати борошном, випікати ми всі будемо при температурі двісті градусів протягом двадцяти п'яти хвилин. Залишимо потім все на шість-вісім годин або ж на всю ніч, щоб наш бісквіт повністю сформувався. Для приготування сиропу вичавимо сік з одного апельсина, додамо потім туди цукор і подогреем все до розчинення цукру. Остудимо все і додамо потім лікер. Приготуємо тепер крем. Для цього нам необхідно підігріти вершки, а також у них розчинити скибочки шоколаду. Розмішаємо тепер нашу масу до однорідності, додамо потім лікер і відправимо все в холодильник остигати на кілька годин. Бісквіт разрежем на три коржі. Потім, охолоджений ганаш ми зіб'ємо міксером до пишноти, він буде значно світліше. Відкладемо потім дві ложки вже готового крему для обмазки нашого торта. Просочити тепер нижній корж третю сиропу, намажемо половиною крему. Накриємо потім іншим коржем, просочити його і намажемо залишилися кремом. Просочити тепер останній корж, накриємо потім їм наш торт, повапниш потім боки відкладеним кремом. Приберемо все в холодильник. Приготуємо глазур: розтопити разом шоколад і масло. Апельсиновий джем ми подогреем і протремо його через сито, намажемо торт. Виллємо на торт зверху глазур, размажем все акуратно, злегка зрушуючи глазур до країв, щоб вона могла стекти. Прикрасимо тепер наш торт красивою шоколадною стружкою.