Рецепт - Ароматний угорський штрудель на 14 лютого


 

Інгредієнти для рецепта Ароматний угорський штрудель на 14 лютого :

 

Триста грам борошна;

Двадцять грам свинячого жиру - смальцю;

Два яйця;

Одна щіпка солі;

Двісті мілілітрів води;

Масло - тридцять грам;

Манка - на смак.

 

Спосіб приготування рецепту Ароматний угорський штрудель на 14 лютого :

 

 

 Випічка такого знаменитого угорського штруделя, за твердженнями багатьох кулінарних істориків, свій початок бере ще з традиції приготування знаменитої турецької пахлави, яка являє собою ласощі з листкового тіста, яке завезено турками ще під час їхнього панування на території Угорщини. Вже потім, коли сама остання стала входити в Австрійську імперію, дане блюдо потрапило таким чином до Відня, де воно знамените, під назвою традиційний віденський штрудель, а також має свої особливості і тонкощі. Потрібно сказати, що класичний штрудель являв собою святкове блюдо, яке готувалося для всієї родини і, як правило, його подавали на різноманітні весілля, торжества і бенкети. Слід сказати, що секрет приготування такого передавався з покоління в покоління. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом приготування такого смачного штруделя. Отже, насамперед, ми підготуємо всі необхідні інгредієнти для того, щоб приготувати таку страву. Потім, для приготування тіста нам необхідно насипати борошно невеликою гіркою, при цьому, зробивши невелике заглиблення в самому центрі, після цього, додамо туди воду, сіль, одне яйце і потім замісити наше тісто, при цьому, продовжуючи його вимішувати протягом п'ятнадцяти хвилин. Далі, наше тісто необхідно накрити теплою посудом і потім залишити його приблизно на двадцять-тридцять хвилин вилежатися. Слід сказати, що абсолютно кожної угорської господині є свій особистий рецепт приготування такої страви. Також за деякими даними, тесту для такого штруделя необхідно трохи полежати ніч у холодильнику, для того, щоб придбати потрібну консистенцію, а також щільність. Для витягування тесту необхідно постелити стіл чистою скатертиною, потім посипати її мукою і злегка розкачати корж. Потім підкладемо руки під тісто і почнемо його на вазі акуратно витягати по напрямку від середини до країв. Тісто в результаті повинно стати прозорим. Зайві потовщені краю необхідно акуратно зрізати таким чином, щоб тісто вийшло однаково тонким. Розподілимо начинку і загорніть краю. Потім поставимо в розігріту до двохсот двадцяти градусів духовку на п'ятнадцять - двадцять хвилин